Hozzávalók:
- 2 tojás
- 250g sárgarépa
- 125g darált dió
- 100g durumliszt
- 25g grahamliszt
- 3g szódabikarbóna (kb 1 csapott teáskanál, azért figyeljünk, mert már elég nagy teáskanalak is vannak)
- 85g xilit (nálam fele xilit, fele eritrit volt)
- 1dl olívaolaj
A sárgarépát pucolás után a reszelő nagy lyukú részén reszeltem le, majd összekevertem a darált dióval. Vigyázat! Ezt a keveréket tegyük messzire magunktól, mert már így is olyan finom, hogy mire a sütibe kellene keverni, azt vesszük észre, hogy nagy része hiányzik. :D
A tojásfehérjéket felvertem kemény habbá. A tojássárgákat összekevertem a cukorral és az olajjal, majd hozzáadtam a liszt és szódabikarbóna keverékét. Ezután következett a répás-diós egyveleg. Ne lepődjünk meg, nehezebb lesz elkeverni. Utána óvatosan hozzáadtam a tojásfehérjét. Kicsit nehéz dolgozni kelle vele, mert elég sűrű a massza. Az egészet egy kisebb tepsibe egyengettem bele.
Sütés: 160°C-os előmelegített sütőbe toltam. 30 percig sütöttem légkeveréssel, majd utána 10 percig alsó-felső fokozaton.
Itt a cukorral azért vigyázzunk, mert a répa és a dió is elég édes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése