2011. május 1., vasárnap

Sárgarépás kocka



Ezt a sütit igazából húsvétra akartam, de nem fért már bele az időmbe, és őszintén szólva a kedvembe sem. Nem baj, legalább annyival is kevesebbet tömtünk magunkba. De ma eljött az ideje.

Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 250g sárgarépa
  • 125g darált dió
  • 100g durumliszt
  • 25g grahamliszt
  • 3g szódabikarbóna (kb 1 csapott teáskanál, azért figyeljünk, mert már elég nagy teáskanalak is vannak)
  • 85g xilit (nálam fele xilit, fele eritrit volt)
  • 1dl olívaolaj

A sárgarépát pucolás után a reszelő nagy lyukú részén reszeltem le, majd összekevertem a darált dióval. Vigyázat! Ezt a keveréket tegyük messzire magunktól, mert már így is olyan finom, hogy mire a sütibe kellene keverni, azt vesszük észre, hogy nagy része hiányzik. :D
A tojásfehérjéket felvertem kemény habbá. A tojássárgákat összekevertem a cukorral és az olajjal, majd hozzáadtam a liszt és szódabikarbóna keverékét. Ezután következett a répás-diós egyveleg. Ne lepődjünk meg, nehezebb lesz elkeverni. Utána óvatosan hozzáadtam a tojásfehérjét. Kicsit nehéz dolgozni kelle vele, mert elég sűrű a massza. Az egészet egy kisebb tepsibe egyengettem bele.

Sütés: 160°C-os előmelegített sütőbe toltam. 30 percig sütöttem légkeveréssel, majd utána 10 percig alsó-felső fokozaton.

Itt a cukorral azért vigyázzunk, mert a répa és a dió is elég édes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése