2011. április 30., szombat

Könnyű diós sütemény



Ezt a süteményt több receptemből raktam össze, és bátran mondhatom, hogy megérte rászánni az időt.  Tartottam tőle, hogy a dió és az olaj elnehezíti a tésztát, de pillekönnyű, lyukacsos tészta lett a végeredmény. Mi sem bizonyítja jobban, hogy amikor egy olyan jóbarátomnak vittem kóstolóba, akinek minden süti csak süti, már az első falat után a receptet kérte tőlem. Bevallom, ebből a sütiből csak fél adagot szoktam készíteni, abból is elegendő mennyiség lesz.


Hozzávalók:
  • 6db tojás
  • 160g xilit (nyírfacukor)
  • 40g eritrit (ez kiváltható xilittel)
  • 1,2dl langyos víz
  • 1,2dl olívaolaj (bármilyen másik is jó)
  • 10g sütőpor
  • 200g darált dió
  • 50g durumliszt
  • 50g grahamliszt
A tojásfehérjéket 1evőkanál xilittel keményre felverem. Robotgéppel a tojássárgákat az olajjal és a xilittel habosra verem, utána fokozatosan adom hozzá a vizet. Azért apránként, mert jelentősen hígabb lesz tőle, és könnyen összefröcsög mindent a konyhában. Lisztet, diót, sütőport összekeverem és hozzáadom a masszához. Végül a felvert tojáshabot óvatosan beleforgatom.

Sütés: Alsó-felső sütésen kb 30 perc alatt készre sül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése