Ezt a süteményt több receptemből raktam össze, és bátran mondhatom, hogy megérte rászánni az időt. Tartottam tőle, hogy a dió és az olaj elnehezíti a tésztát, de pillekönnyű, lyukacsos tészta lett a végeredmény. Mi sem bizonyítja jobban, hogy amikor egy olyan jóbarátomnak vittem kóstolóba, akinek minden süti csak süti, már az első falat után a receptet kérte tőlem. Bevallom, ebből a sütiből csak fél adagot szoktam készíteni, abból is elegendő mennyiség lesz.
Hozzávalók:
- 6db tojás
- 160g xilit (nyírfacukor)
- 40g eritrit (ez kiváltható xilittel)
- 1,2dl langyos víz
- 1,2dl olívaolaj (bármilyen másik is jó)
- 10g sütőpor
- 200g darált dió
- 50g durumliszt
- 50g grahamliszt
Sütés: Alsó-felső sütésen kb 30 perc alatt készre sül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése